Diskuse

Šmejdi

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Také bych tady neházela všechno na prodejce. Každý soudný člověk přece chápe, že zadarmo ani kuře nehrabe. Proč se nechají lidé zlákat na různe akce se zajištěným odvozem, občerstvením, návštěvou kulturního programu a v neposlední řadě i obdarováním různými dárečky.

Tady přece i ten největší moula musí pochopit, že něco není v pořádku a že budou žádány určité protihodnoty. Staří lidé většinou nejsou hloupí, kdyby nebylo tolik plusových bodů, nikdo by je na těch akcích neviděl.

Další kapitola je vnucování zboží. Většina z nás má zakódováno, dobrý skutek oplácej dobrem. Na té fylosofii je prodej prováděn. Nejlépe z toho vyjde ten, kdo v životě nic neoplácí, tedy také nic nekoupí. Ostatní už jsou zachyceni v pavučeně a záleží jen jak je pavouk obratný a kolik penízek z nich vysaje.

Proč provádět různá opatření proti těmto obchodům, my sami se musíme chránit. Každý z nás starších, řešíme-li nějakou věc kde cítíme určité pochybnosti, obrátíme se na své děti a známé.

 Nejsou to přece jen prodejci kdo nás odírá, je to i náš milovaný stát[>-] a tady se bohužel žádná opatření, aby byly zachovány slušné podmínky pro život a nikdo je nemohl ze dne na den změnit k horšímu, nečiní.

0 0
možnosti

Poslední dobou nastal úpadek obchodování jako takového. V níže uvedeném viz "obchod bez morálky":

V Dillí je tabulka s lidskýmislabostmi, proti nimž bojoval Móhamdás Karamčad Gandhí:

"1.Politika bez zásad. 2.Bohatství bez práce. 3.Požitky bez kontrolysvědomí. 4.Obchod bez morálky. 5.Věda bez humánnosti. 6.Vědění bez charakteru.7.Služba Bohu bez obětí."

Společným jmenovatelem všech těchto nectností je využívat výhod dané situacebez odpovědnosti, která z ní plyne. R^

1 0
možnosti

Když něco chci, tak protože se mi to líbí. A když se mi to nelíbí, tak to snad zjistím dřív než za 14 dní...

1 0
možnosti

Šmejdi se nám nebezpečně přemnožili.

0 0
možnosti

Zákony jsou tvz. na kočku, pokud nemají lidi solidní a morální chování. V tomto případě "šmejdů" to je víc, než jasné.

0 0
možnosti
Foto

Ať stát vymyslí jakékoliv zákony, vždy vytvoří prostor pro šmejdy.  Problém je v tom, že legislativa nesleduje spravedlnost, ale vždy reaguje na požadavky zájmových skupin.

1 0
možnosti

Pane Kšír, myslím že právě za  podobou tohoto zákona nestojí žádná velká lobby i když nevím. Spíše si myslím, že se zde jedná o populismus a amaterismus zákonodárců bez potence domyslet dopady.

2 0
možnosti
  • Počet článků 57
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1183x
Poznání je cesta dlážděná nekonečnou řadou omylů. Nalézání každé, tedy i zdánlivé pravdy, je pro mě vzrušujícím dobrodružstvím. Kdysi člen pionýra, nyní pracovník Českých Radiokomunikací.

Seznam rubrik