Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PZ

P35a26v49e91l 23Z44e26m31a63n

12. 3. 2015 15:02

na to co tu čítávám, je to dobrý článek, nenechte se odradit nálepkováním fanatiků v diskusi R^ 

Ale dovolte kapku kritiky, nadpis + perex + první dva odstavce jsou téměř čistě zpravodajským popisem faktů, až by se novináři z mnoha médií mohli učit !

Ale od Goebbelse už se to začíná míchat s emocionálně vyjádřeným názorem (na který jako bloger samozřejmě máte právo, nejste novinář - co dělá zpravodajství), což se stupňuje až do posledního odstavce, který definitivně kazí počáteční dojem nestranného popisu situace a názoru na ni.

0 0
možnosti
MP

Díky za hodnocení včetně kritiky. Bohužel člověk emoce těžko potlačuje, když popud k napsání článku vyvolaly právě nesouhlasné emoce s prezentací tohoto problému našimi médii.

0 0
možnosti
PH

P78e63t33r 78H29á38l20a

12. 3. 2015 7:53

Jsem rád, že se ještě najdou lidé schopní myslet na místo bezduché nenávisti. I když ví, že bude jejich hlas zatracen, stejně promluví, a to je cenné.

Evropa jde zcela proti svým vlastním základním principům - zajištění míru skrze hospodářskou spolupráci. 

Naší propagandě se nějakým zázračným způsobem podařilo přesvědčit lidi, že krizi na Ukrajině vyvolali Rusové (přitom dokonce i ČT svého času informovalo, že Kyjev posílá na východ armádu - v době, kdy tam ještě žádný konflikt nebyl).

Chápu špatné zkušenosti  roku 68, ale zkuste se na to podívat očima lidí na východu Ukrajiny - pro ně je Kyjevská armáda přesně tou "bratrskou pomocí", jaké se dostalo Československu roku 1968. 

Rozdíl mezi okupací Československa vojsky Varšavské smlouvy a snahou o okupaci Doněcké a Luhanské oblasti vojsky Kyjeva je hlavně ten, že na východu Ukrajiny měli koule a okupaci se postavili se zbraní v ruce.

Nebo si tu opravdu někdo myslí, že celou Ukrajinskou armádu zastavily ty 2000 ruských "dobrovolníků" bez podpory místního obyvatelstva?

0 0
možnosti
MP

Děkuji. Té nenávisti je skutečně hodně, i když jsem dost otrlý. Navíc je pro mne Váš pohled na tuto problematiku zajímavý.

0 0
možnosti
JZ

S jediným výrokem v blogu souhlasím, Rusko má chabé a silně nevyvážené hospodářství. To je pravda. Jinak je to snůška naivity. Tak nějak podobně jako nyní Putina hájili někteří v roce 1938 jistého Adolfa Hitlera.Rv

3 1
možnosti
MT

Co se da dělat', asi je to nezbytne.

1 0
možnosti
Foto

Ještě větší odborník,než jsme čekali.:-/

1 0
možnosti
JS

"....Valka prosim pane vasnosto vypukne co nejdriv". " A nemivate nekdy obcas nekdy nejake zachvaty?"

2 1
možnosti
MV

Vyborne napsane...diky....vidno,v Cesku jsou jeste rozumni lide

2 11
možnosti
MB

Co mě děsí je to množství bojovně nesouhlasných reakcí na hlas rozumu..

"Neznám jeho touhy, ale dá se očekávat, že není padlý na hlavu..." ...takhle vypadá hlas rozumu, střízlivost a ochota se zamýšlet.. Samozřejmě, že Putin (ať je jaký je) není na hlavu padlý...a dokonce je inteligentní a chápe moderní politiku. Určitě dobře ví (na základě zkušenosti SSSR i novějších zkušeností USA), že násilná okupace území s nepřátelským obyvatelstvem nemá smysl, že zbytečně okupanta vyčerpává a vůbec je kontraproduktivní. Že není rozhodující velikost území ale přirozený vliv. Samozřejmě, že si bude prosazovat ruské zájmy na ruských hranicích a v různých nedořešených záležitostech a konfliktech, které se mohou jevit sporně. 

Strašit ale Evropany ruskou okupací je něco tak absurdního, jako když kdysi byli Němci strašeni záludným a krvelačným Židem vraždím křesťanské děti a panny kvůli jejich krvi pro své rituální, náboženské úkony.

Taková argumentace je zaměřena především na emoce.. na ty nejzákladnější.. a proto i ta argumentace tomu odpovídá. Mě to uráží, ta primitivnost. Ale zároveň děsí, jak moc na to lidé slyší...a jak snadno a zas a znovu jsou zmanipulovatelní.

Ano, Rusko je nepohodlný konkurent a řada jeho kroků nám není po vůli, stejně jako jemu není po vůli řada našich kroků. Není to ale žádný ďábel, se kterým by se při troše snahy a vzájemného respektu nedalo vyjít. 

Zatím se ale graduje graduje graduje rozehřívání horkých hlav na obou stranách. Lidstvo je asi opravdu nepoučitelné..

5 6
možnosti
JH

J55a20n 42H76l66e59d15í46k

7. 3. 2015 22:45

jste idealistou, Putin myslí úplně jinak, ví, že vědou, výzkumem nemá žádnou šanci, proto hrozí zbraněmi, proto likviduje Ukrajinu a bude pokračovat a slovanský otrocký lid ho bude podporovat, jinou variantu nemajíce

9 4
možnosti
Foto

Fakt blábol. Rozpadlá větná stavba, děravé myšlení. Pŕesně takové loutky tady Putin potřebuje mít. Stokrát radši budu soućástí americké okupační zóny (jako je jí např. už 70 let Německo) než Ruské (Doněck, Krym...).

14 2
možnosti
MP

A co Guntánamo, také stokrát raději?

0 0
možnosti
  • Počet článků 57
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1183x
Poznání je cesta dlážděná nekonečnou řadou omylů. Nalézání každé, tedy i zdánlivé pravdy, je pro mě vzrušujícím dobrodružstvím. Kdysi člen pionýra, nyní pracovník Českých Radiokomunikací.

Seznam rubrik